The Impact of the COVID-19 Pandemic on the Stock Market in Slovenia - Soldo, Lana, 1983-
Cieľom tejto práce je analyzovať, ako slovinský akciový trh reagoval na pandémiu COVID-19 a situáciu s lockdownom v krajine. Štúdia použila deskriptívny výskumný dizajn s využitím kvalitatívnych a kvantitatívnych sekundárnych údajov. Obmedzenia uvalené pandémiou a kolaps medzinárodného obchodu náhle zastavili niekoľkoročnú expanziu v Slovinsku. V súlade s trendmi na globálnych trhoch Ľubľanská burza v marci 2020 klesla kvôli obavám z nového vírusu a prudkému poklesu hospodárskej aktivity. Existujúca literatúra o vplyve pandémie COVID-19 na pohraničné a menej rozvinuté akciové trhy je veľmi obmedzená.