Prevod správy dlhodobého majetku a jeho účtovanie - Macháčová, Tatiana
Jedným zo spôsobov nakladania s majetkom obce alebo VÚC v súlade so zákonom o majetku obcí a zákonom o majetku VÚC je prevod správy majetku medzi správcami majetku obce, ktorými môžu byť rozpočtové organizácie a príspevkové organizácie zriadené obcou alebo VÚC, s cieľom efektívnejšieho využitia majetku na plnenie úloh v rámci predmetu činnosti organizácie. Prevodom správy majetku obce a VÚC sa nemenia vlastnícke vzťahy, keďže vlastníkom majetku ostáva naďalej príslušná obec alebo VÚC, dochádza len k zmene príslušného správcu majetku obce a VÚC.