Zdravotné problémy absolventov vysokoškolského štúdia v kontexte prieskumu EUROGRADUATE 2022 - Blanár, František
Úroveň dosiahnutého vzdelania sa zvyčajne považuje za jeden z významných determinantov zvyšovania kvality života jednotlivca prostredníctvom otvárania sa širšiemu rozsahu možností profesijnej realizácie a rozvoja, čo môže mať následný pozitívny efekt aj v ekonomickej oblasti. Nie je to ale jediný determinant, pretože na kvalitu života okrem možnosti sebarealizácie a výšky príjmu vplývajú aj ďalšie faktory, napríklad zdravotný stav. Zameranie práve na túto oblasť.