Plasty – ako to s nimi teda je? - Grgulová, Alexandra
Plasty sa v posledných rokoch považujú za "strašiaka spoločnosti" a stali sa súčasťou mnohých európskych politík a dokumentov. Od roku 2011 majú dokonca aj svoj vlastný mesiac, a to konkrétne júl – Júl bez plastov (Plastic Free July TM). Túto globálnu kampaň spustila organizácia Plastic Free Foundation a jej snahou je motivovať čo najviac ľudí po celom svete minimalizovať vznik plastového odpadu, prestať používať jednorazové plasty bežnej spotreby a nahradiť ich opakovane použiteľnými alternatívami. Je toto však naozaj cesta, ktorá zachráni ľudstvo pred plastovou záhubou?