From Openness to Selectivity: Post-Brexit Shifting Migration Patterns - Novák, Dajana, 1991-
Tento článok skúma transformáciu imigračného systému Spojeného kráľovstva po Brexite, pričom sa zameriava na prechod od otvoreného a podporného voľného pohybu k selektívnemu systému založenému na bodoch. Štúdia čerpá z migračných teórií a implementuje oficiálne migračné štatistiky Spojeného kráľovstva, údaje o vydávaní víz a longitudinálne trendy v oblasti národnosti. Štúdia zdôrazňuje vplyv právnych reforiem a politických diskusií na migračné toky, najmä na pokles migrantov z EÚ a nárast počtu kvalifikovaných migrantov z krajín mimo EÚ.