Rastlinné alternatívy už nevytŕčajú - Kapitán, Peter
S trochou nadhľadu sa dá povedať, že jednou z najpozitívnejších vecí na prudko rastúcich trendoch je, že ako rýchlo sa dostanú do povedomia, tak rýchlo sa z neho aj stratia. Platí to takmer univerzálne a takmer pre akúkoľvek oblasť, potravinársky sektor nevynímajúc. Takýto príbeh po prudkom rozvoji mohli napísať aj rastlinné alternatívy, no v porovnaní s niektorými inými výstrelkami zvládli aj tú najťažšiu fázu – ustálenie sa. Trh s touto komoditou síce ešte stále nie je nasýtený, no svoje najväčšie explózie už má zrejme za sebou.