Trestnoprávna ochrana ochranných známok v digitálnom prostredí v podmienkach Slovenskej republiky - Bachňáková Rózenfeldová, Laura
Predmetom článku je analýza trestnoprávnej ochrany poskytovanej ochranným známkam prostredníctvom vymedzenia skutkovej podstaty trestného činu porušovania práv k ochrannej známke, označeniu pôvodu výrobku a obchodnému menu v ustanovení trestného zákona, a to na základe preskúmania skutočnej aplikácie predmetného ustanovenia zo strany príslušných orgánov činných v trestnom konaní vrátane súdov rozhodujúcich o identifikovaných prípadoch porušení práv k ochranným známkam so zameraním na porušenia dotknutých práv v digitálnom prostredí.