Participation of Populists in Government and its Impact on Migration Discourse - Štefančík, Radoslav, 1976-
Skúmanie, ako sa slovenskí populisti vysporiadali s otázkou medzinárodnej migrácie pred a po voľbách v roku 2023, keď opoziční politici prevzali zodpovednosť za vládu. Identifikácia posunov v rétorike o migrácii medzi politikmi, ktorí spočiatku vnímali migrantov negatívne, ale neskôr si mohli uvedomiť ich potenciálny prínos pre národné hospodárstvo, demografický vývoj alebo sociálny systém. Výskum prezentovaný v tejto práci sa zameriava na ústne a písomné vyhlásenia zástupcov vybraných slovenských politických strán pred a po parlamentných voľbách v roku 2023.