Odpočet DPH na autá od 1. 1. 2026 - Jurišová, Simona
Článok prináša stručný prehľad zmien týkajúcich sa nároku na odpočet DPH pri používaní osobného motorového vozidla, ktoré budú platiť od 1. 1. 2026 do 30. 6. 2028. V praxi je potrebné riadiť sa príslušnými ustanoveniami zákona o DPH. Vzhľadom na množstvo otázok ohľadom praktickej aplikácie týchto opatrení sa očakáva, že podrobnejšie usmernenia alebo metodický pokyn k novej legislatíve budú čoskoro vydané Finančným riaditeľstvom SR. V čase písania článku sa čakalo na podpísanie konsolidačného balíka prezidentom SR.