Verifikácia vybraných modelov predikcie bankrotu v automobilovom priemysle Slovenskej republiky - Kronová, Jana
Cieľom príspevku je porovnať vybrané ex ante metódy, ktoré slúžia na predikciu finančného zdravia alebo finančnej tiesne. Úvodná časť obsahuje teoretické poznatky z tejto problematiky, popis vybraných predikčných modelov. V ďalšej časti je uvedený cieľ príspevku a metodika riešenia príspevku. Nasleduje interpretácia výsledkov aplikácie vybraných predikčných modelov pri hodnotení finančného zdravia spoločností pôsobiacich v oblasti automobilovej výroby v Slovenskej republike. Dátová matica pozostáva z finančných a účtovných ukazovateľov 351 podnikov. Výsledkom je porovnanie aplikovaných predikčných modelov.