Nehmotné kulturní dědictví jako marketingová konkurenční výhoda v kultuře: příběh nositele tradice jako nástroj brandingu a kulturní diplomacie - Tomášková, Andrea
Nehmotné kultúrne dedičstvo je vnímané ako vzácna pamäť národa, ako súbor tradícií, umu, zručností a znalostí, ktoré prežívajú vďaka predávaniu z generácie na generáciu. V súčasnom svete charakterizovanom rýchlymi zmenami, nepredvídateľnosťou a zložitosťou však toto dedičstvo získava i novú dimenziu. Stáva sa nástrojom marketingu kultúry. Genéza medzinárodnej ochrany nehmotného kultúrneho dedičstva. Public relations a kultúrna diplomacia. Synergia kultúry a marketingu.