Vplyv vyhlásenia mimoriadnej situácie na (ne)obmedzenie platieb v hotovosti - Jurčíková, Božena
Článok približuje legislatívu o obmedzení platieb v hotovosti – zákon o obmedzení platieb v hotovosti. Komentár k § 4 – zákaz platieb v hotovosti nad ustanovený limit. Komentár k § 8 – zoznam služieb, na ktoré sa limit hotovostnej platby neuplatňuje. Sankcie za porušenie zákona. Vypustenie dodržiavania limitu platby v hotovosti ustanoveného zákonom v období vyhlásenia mimoriadnej situácie vládou SR. Negatívny dosah vypustenia zákazu platieb v hotovosti na daňové povinnosti daňovníkov v čase trvania vyhlásenej mimoriadnej situácie.