Komponentnyj analiz znacheniya slova zhenshchina v pozdnesovetskom diskurse: Na materiale fevral'skogo nomera zhurnala «Krest'yanka» (1984) - Vazanova, Marina, 1976-
Táto práca predstavuje komponentnú analýzu významu slova žena na základe februárového čísla časopisu Kresťanka z roku 1984. Vychádzajúc z lingvokultúrnych a rodovo-lingvistických prístupov, štúdia chápe jazyk ako prostriedok vyjadrovania a reprodukcie sociálnych a ideologických významov. Korpusový prístup a metóda sémantickej (komponentnej) analýzy umožňujú identifikovať jadro textového významu slova žena, ako aj periférne prvky spojené so špecifickými sociálnymi rolami.