Jak GenAI transformuje úvěrový proces - Ramert, Pavel
Úverovanie je jedným z najdôležitejších a zároveň najkomplexnejších procesov v bankovníctve. Vyžaduje presné vyhodnotenie rizika, rýchlu reakciu na potreby klienta a dodržanie prísnych regulatórnych pravidiel. V tomto prostredí sa generatívna umelá inteligencia (GenAI) stáva kľúčovým nástrojom, ktorý bankám umožňuje zásadne zefektívniť celý úverový cyklus, od akvizície klienta až po rozhodnutie o poskytnutí úveru.