Dekarbonizace ekonomiky, i když bude stát "majlant", má smysl - Daniel, Pavel
V roku 2025 už nie je dekarbonizácia v Európe vnímaná len ako politický záväzok, ale hlavne ako nástroj pre udržanie konkurencieschopnosti v meniacom sa globálnom hospodárstve. Trh sa rýchlo adaptuje na nízkouhlíkové riešenia a firmy, ktoré nereagujú, riskujú stratu odbytísk, investícií a reputácie. A aj keď sa práve v ČR dekarbonizácii nielen u časti verejnosti, ale aj u veľkej skupiny politických reprezentantov krajiny príliš nefandí, štát s finančnou podporou projektov dekarbonizácie a modernizácie ekonomiky nezaháľa.