Technologie jako motor růstu: banky investují do digitální budoucnosti
Rok 2025 prináša bankovému sektoru nové výzvy, ale i jedinečné príležitosti, ako využiť technológie ako katalyzátor rastu v dobe regulatórnej, ekonomickej i geopolitickej neistoty. Vyplýva to z prieskumu Banking Technology Survey. Z výsledku vyšetrovania je zrejmé, že digitálna transformácia sa stáva nielen nutnosťou, ale i zásadnou konkurenčnou výhodou. Online a mobilné bankovníctvo, chatboty, digitálne peňaženky či hlasové ovládanie - to sú oblasti, kde banky chystajú masívne investície. Generatívna AI si zase získava pevné miesto v bezpečnostných, plánovacích i operatívnych procesoch, pričom najväčšie nádeje banky vkladajú do zvýšenia kybernetickej bezpečnosti a personalizácie služieb.