Príspevok na aktivačnú činnosť - Mičudová, Tatiana
Aktivačná činnosť predstavuje významný nástroj podpory zamestnanosti, prostredníctvom ktorého štát pomáha dlhodobo nezamestnaným občanom udržiavať pracovné návyky a získavať nové zručnosti. Novela zákona o službách zamestnanosti priniesla od 1. septembra 2025 viaceré zmeny, ktoré rozširujú možnosti organizovania týchto činností a upravujú aj podmienky poskytovania príspevku. Článok vysvetľuje, kto môže o príspevok žiadať, aké sú jeho formy a účel, ako aj nové povinnosti obcí, samosprávnych krajov a právnických osôb pri organizovaní aktivačných prác.