Demographic Environment in the Context of Business and Marketing - Kopčáková, Janka, 1994-
Úlohou každého podnikateľského subjektu je etablovať sa na trhu a byť schopný ponúknuť spotrebiteľom svoj produkt. Aby sa podnikateľský subjekt mohol správne zamerať na koncových spotrebiteľov, je neoddeliteľnou súčasťou poznať prostredie, v ktorom podnik pôsobí alebo plánuje podnikať. Podnikateľské prostredie sa skladá z mikroprostredia a makroprostredia. Monitorovaním týchto prostredí môže podnikateľský subjekt včas reagovať na možné príležitosti alebo hrozby, ktoré môžu vzniknúť. Cieľom práce je vytvoriť predpoklady pre úspešnú segmentáciu maloobchodného trhu na základe analýzy demografického prostredia vo vybraných okresoch východného Slovenska v časovom horizonte piatich rokov. Príspevok umožní analyzovať demografické prostredie východného Slovenska pre jednotlivé podnikateľské subjekty, ktoré chcú rozšíriť svoju podnikateľskú činnosť a etablovať sa na nových trhoch, ale aj pre vznikajúce podnikateľské subjekty, ktoré zvažujú vhodnosť okresu pre svoje podnikanie.