Analýza exportu malých a stredných podnikov z územia Slovenskej republiky s dôrazom na manažment inovácií - Hornáček, Matúš
Cieľom článku je poskytnúť komplexný prehľad o súčasných podmienkach slovenských malých a stredných exportných podnikov. Na základe údajov z prieskumu sa článok zaoberá špecifickými potrebami deklarovanými exportnými podnikmi pri ich expanzii na zahraničné trhy a tiež v ich snahe udržať si trhový podiel na týchto trhoch. Článok tiež zdôrazňuje kľúčové faktory potrebné na presadenie sa medzi konkurenciou, ako je napríklad zavádzanie inovácií exportnými podnikmi. Zistenia zahŕňajú identifikáciu kľúčových kritérií potrebných pre úspešný export produktov, ktoré majú najväčší význam pre exportné spoločnosti, a tiež poukázať na oblasti, kde je priestor na zlepšenie z hľadiska štátnej podpory proexportných politík.