Zamestnávanie príslušníkov tretej krajiny agentúrami - Ivanáková, Daniela
Právnická osoba alebo podnikateľ, ktorý dočasne zamestnáva pracovníkov a vysiela ich k iným zamestnávateľom na vykonávanie práce, je agentúrou dočasného zamestnávania. Jej činnosťou ide o sprostredkovanie práce na určitý čas, pričom agentúra zostáva formálnym zamestnávateľom pracovníka. Význam agentúr pre služby zamestnanosti je predovšetkým ten, že umožňujú rýchle reagovanie na potreby pracovného trhu, zvyšujú flexibilitu zamestnanosti, poskytujú skúšobnú dobu pre zamestnávateľov aj pracovníkov, sú vhodné pre sezónne, projektové alebo krátkodobé práce.