Comparison of Generation Z Expectations in Regarde to Creative Marketing Communication Tools in the Digital Environment - Balaščáková, Simona, 1999-
Generácia Z (narodená medzi rokmi 1997 a 2012) je považovaná za jednu z najdôležitejších a najvplyvnejších spotrebiteľských skupín na dnešnom trhu. Táto generácia sa vyznačuje špecifickými hodnotami, vysokými technologickými zručnosťami a jasnými požiadavkami na marketingovú komunikáciu. Cieľom tohto výskumu je analyzovať očakávania rôznych podskupín generácie Z: študentov základných, stredných a vysokých škôl a porovnať ich so skutočnými marketingovými praktikami spoločností. Cieľom prieskumu je identifikovať existujúce rozdiely medzi očakávaniami tejto generácie a skutočnými marketingovými aktivitami.