Generational Shifts in Sustainable Consumption: A Longitudinal Study of Generations X and Y in Slovakia - Kopaničová, Janka, 1979-
Vývoj správania sa a postojov k udržateľnej spotrebe za posledné desaťročie medzi generáciami X a Y na Slovensku so zameraním na aspekty nakladania s odpadom a obalmi. Výsledky zdôrazňujú dôležitosť cieleného úsilia v oblasti sociálneho marketingu na podporu udržateľného správania v rôznych demografických skupinách. Dôsledky štúdie naznačujú príležitosti pre podniky, aby zosúladili svoje produkty s preferenciami spotrebiteľov v oblasti udržateľnosti a zdôrazňujú potrebu neustáleho monitorovania a prispôsobovania intervencií v oblasti udržateľnosti.