Vysporiadanie zamestnaneckých príjmov po skončení roka - Valterová, Ivana
Po skončení kalendárneho roka majú zamestnanci povinnosť vysporiadať svoju daňovú povinnosť k dani z príjmov. Jednou z možností je požiadať zamestnávateľa o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň z príjmov zo závislej činnosti, ak sú pre jeho vykonanie splnené podmienky. Ak nebudú mať príjmy daňovo vysporiadané týmto spôsobom, musia podať v zákonnej lehote daňové priznanie.