Ekologický prietok vo vodohospodárskom manažmente - Bajkovičová, Ivana
Vodné hospodárstvo potrebuje kvantifikovanú veličinu, ktorá bude zastupovať potreby ekosystémov, závislých od vody pri zostavovaní bilancií, alebo pri povoľovaní zásahov človeka do režimu a množstva povrchovej vody. Takouto veličinou je ekologický prietok. Jeho dodržiavanie je potrebné funkčným spôsobom implementovať vo vodohospodárskej praxi.