Prenesenie dovolenky - Mrukviová Tomiová, Sandra
Ústava Slovenskej republiky garantuje právo zamestnancov na spravodlivé a uspokojujúce pracovné podmienky. V článku 36 ustanovuje, že zákon zabezpečuje pre zamestnancov okrem iného najmä najvyššiu prípustnú dĺžku pracovného času, primeraný odpočinok po práci a najkratšiu prípustnú dĺžku platenej dovolenky na zotavenie.