Nástroje modelovania katastrofických rizík - Pinda, Ľudovít, 1958-
Predstavenie dvoch prístupov ku skúmaniu extrémnych hodnôt – metóda blokových maxím a metóda prekročenia prahu. Potrebné hodnoty sa modelovali pomocou pravdepodobnostných rozdelení, ktoré zohľadňujú ich výrazne "ťažké chvosty".