Mestoimennoje podležaščeje v Russkom i Slovackom predloženii - Uličná, Martina, 1971-
Hoci štruktúra ruských a slovenských dvojčlenných jednoduchých viet je rovnaká, v jazykovej praxi sa často stretávame s rozdielmi v používaní osobných zámen ako podmetov. Pravidlá vysvetľujúce tento rozdiel sú veľmi vágne. Analýza materiálu z paralelného slovensko-ruského korpusu z hľadiska frekvencie podmetov preto umožňuje formulovať konkrétnejšie závery týkajúce sa spomínanej disproporcie na základe porovnania veľkého počtu príkladov.