Modelovanie dát katastrofických udalostí - Závodný, Michal, 1998-
Presný a podrobný opis dát nám umožňuje lepšie porozumieť ich povahe, zdrojom a vlastnostiam. Spracovanie dát o prírodných katastrofách v jednotlivých štátoch USA. V Spojených štátoch amerických sa prírodné katastrofy vyskytujú pomerne často a v rôznych podobách, čo súvisí s ich rozlohou a geografickou rozmanitosťou. Medzi najväčšie hrozby patria hurikány, tornáda, povodne, lesné požiare a zemetrasenia. Tieto dáta sa využili na skúmanie.