Systém sociálnej podpory študentov vysokých škôl - Tichý, Miroslav
Systém sociálnej podpory študentov na Slovensku zahŕňa priamu (sociálne štipendiá) i nepriamu formu (príspevky na ubytovanie a stravovanie). Sociálne štipendium je určené študentom s nízkymi príjmami a jeho výška závisí od príjmu domácnosti a vzdialenosti od školy, pričom sa poskytuje v rámci prvého denného vysokoškolského štúdia. Nepriama forma je poskytovaná prostredníctvom príspevkov najmä na náklady súvisiace so stravou a ubytovaním.