Dynamika lexikálneho významu kolorizmu zelený v diachrónnom kontexte - Uličná, Martina, 1971-
Cieľom štúdie je prostredníctvom analýzy textov ľudovej slovesnosti a exemplifikácie hesiel dostupných lexikografických prác a materiálov korpusov slovenského jazyka čo najpodrobnejšie opísať kontext, v ktorom sa v slovenskom jazyku stretávame s adj. zelený a ďalšími odvodenými lexémami (zeleň, zeleno, zelenieť/sa). Výsledkom analýzy je zachytenie dynamiky jednotlivých sém konštituujúcich lexikálny význam adj. zelený a ich realizáciu v ustálených viacslovných pomenovaniach.