Faktory ovplyvňujúce bývanie mladých dospelých na Slovensku v rokoch 2019 a 2023 - Krajčíková, Lívia, 2000-
Bývanie predstavuje jednu zo základných životných potrieb človeka a zároveň významný socio-ekonomický indikátor, ktorý odráža životnú úroveň, ekonomické možnosti a preferencie obyvateľstva. Otázka bývania mladých dospelých je v súčasnosti aktuálna, keďže vstup na trh bývania je ovplyvnený nielen ekonomickou situáciou domácností, ale aj inštitucionálnymi a kultúrnymi faktormi.