Vplyv hranice chudoby na výdavky slovenských domácností na potraviny - Vojtková, Mária, 1966-
Chudoba na Slovensku nie je len o nedostatku peňazí. Ide o komplexný problém, ktorý má široké dosahy na fyzické a psychické zdravie ľudí. Súvisí s ich dištanciou od spoločenského života, a predovšetkým má dopad na ich deti. Domácnosti často čelia problémom s financovaním základných potrieb, ako sú potraviny, oblečenie, bývanie a ďalšie výdavky. Ľudia v chudobe alebo v jej ohrození musia robiť každý deň ťažké rozhodnutia, čo sa týka priorizovania výdavkov.