Hranica medzi správnym a trestným deliktom (Engelovské kritériá) - Želonka, Michal
Engelovské kritériá predstavujú metodický test, ktorým Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) určuje, či má správne (prípadne disciplinárne) konanie v skutočnosti trestnoprávnu povahu pre účely Dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd. Historické východiská a judikatórny rámec. Slovenský kontext a praktické dôsledky. Tri Engelovské kritériá a metodika ich použitia. Aplikácia Engelovských kritérií v daňovom a správnom práve.