The Increased Strategic Role of Rare-Earth Metals - Szőcs, Norbert
Kovy vzácnych zemín sa stali geopolitickou a ekonomickou zbraňou. Ich strategický význam pramení z ich používania, keďže v poslednom desaťročí došlo k šíreniu inteligentných zariadení a technologických inovácií, ktoré s nimi súvisia, pričom jadrom sú kovy vzácnych zemín. Vzhľadom na dnešné čoraz prísnejšie obmedzenia medzinárodného obchodu môže krajina s množstvom kovov vzácnych zemín začať z lepšej vyjednávacej pozície. Diskusia, kam smerujú globálne preteky o kovy vzácnych zemín a ktoré krajiny z toho môžu v nasledujúcich rokoch najviac profitovať.