Investigating the Effect of Consumer Xenocentrism on Purchase Intention for Foreign Products - Eroglu Hall, Elif
Xenocentrizmus, všeobecne definovaný ako preferencia inej krajiny pred vlastnou, v kontexte spotrebiteľa a spotreby označuje ochotu nakupovať zahraničné produkty, aj keď existujú ekvivalentné domáce produkty podobnej alebo dokonca lepšej kvality. Vplyv spotrebiteľského xenocentrizmu na zámer nákupu tureckých produktov spotrebiteľmi z Iracko-Kirkuckej oblasti.