Účast laických přísedících v pracovněprávních sporech: česká a německá právní tradice v historickém kontextu - Špatenková, Renata
Príspevok sleduje historický vývoj, právne zakotvenie a premeny významu účasti laických prísediacich v pracovnom súdnictve v komparatívnej perspektíve v ČR a Spolkovej republike Nemecko. Autorka si kladie si otázku, či ich zrušenie nepredstavuje rezignáciu na prepojenie justície so spoločnosťou, dôraz na praktickú skúsenosť a ochranu sociálne slabších účastníkov sporu.