Experience in Teaching Artificial Intelligence and Neural Networks in Higher Education - Kultan, Jaroslav, 1960-
Skúmanie skúsenosti s výučbou umelej inteligencie a neurónových sietí vo vysokoškolskom vzdelávaní. Zdôraznenie, ako moderné nástroje ako Python, Google Colab a TensorFlow môžu zlepšiť profesionálne kompetencie študentov. Na posúdenie vplyvu na teoretické vedomosti a praktické zručnosti študentov bol použitý kvázi experimentálny dizajn, zahŕňajúci kontrolnú aj experimentálnu skupinu. Výsledky ukazujú zlepšenie v chápaní konceptov neurónových sietí študentmi, ich schopnosti aplikovať algoritmy a ich motivácii učiť sa. Tieto zistenia prispievajú k rozvoju vyučovacích metodík pre umelú inteligenciu vo vysokoškolskom vzdelávaní a zdôrazňujú dôležitosť prispôsobenia medzinárodných osvedčených postupov miestnemu vzdelávaciemu kontextu.