Digitálna ekonomika a potreba reformy DPH: analýza návrhov Európskej komisie - Píro, Maroš, 2000-
Obchodné vzťahy a praktiky sa neustále vyvíjajú, posledná harmonizácia pravidiel dane z pridanej hodnoty v rámci Európskej únie prebehla ešte počas minulého tisícročia. Technologický vývoj transformoval oblasť obchodu do takej miery, že pravidlá dane z pridanej hodnoty z poslednej harmonizácie sa nestíhajú prispôsobovať. Európska komisia navrhla nové pravidlá a predstavila iniciatívu s názvom „DPH v digitálnom veku (ViDA)“. Cieľom tejto iniciatívy bola harmonizácia pravidiel pre daň z pridanej hodnoty, aby reflektovala potreby aktuálneho trhu. Práca sa zameriava na posúdenie dôvodov zavedenia a zároveň návrhov pre nové pravidlá v legislatívnom kontexte Slovenskej republiky.