Sustainable Transformation of the Academic Environment: A Case Study of Green Faculty Days - Karamanová, Karin
V kontexte rastúcich ekologických výziev a potreby formovať environmentálne uvedomelú spoločnosť zohrávajú univerzity kľúčovú úlohu v podpore udržateľnosti a rozvoji environmentálne orientovaného myslenia. Projekt „Zelená fakulta“, realizovaný na Fakulte podnikohospodárstva Ekonomickej univerzity v Bratislave so sídlom v Košiciach (PEF UE), predstavuje modelovú iniciatívu, ktorá spája environmentálnu výchovu, zapojenie komunity a praktickú implementáciu udržateľných riešení v akademickom prostredí. V rámci dvoch podujatí, ktoré sa konali v Košiciach a Vzdelávacom centre v Michalovciach v marci 2025, boli realizované aktivity zamerané na podporu recyklácie, výmeny rastlín, tvorby ekologických produktov a revitalizácie verejných priestorov fakulty.