Financovanie športových organizácií: porovnanie verejných a súkromných zdrojov na základe analýzy účtovných závierok - Žinčáková, Diana, 2000-
Problematika financovania športových organizácií, pričom osobitná pozornosť sa venuje porovnaniu financovania v oblasti športu zo súkromných zdrojov a verejných zdrojov. Analýza je založená na pomerne rozsiahlej databáze, ktorá zahŕňa 1 085 účtovných závierok mikro účtovných jednotiek pôsobiacich v oblasti športu za obdobie rokov 2014 až 2023. Na overenie teoretických predpokladov bola vytvorená modelová mikro účtovná jednotka. Analýza financovania športových organizácií a posúdenie, nakoľko sa teoretické predpoklady zhodujú s výsledkami získanými z vytvorenej modelovej mikro účtovnej jednotky. Analýza výsledkov odhaľuje odchýlky od teoretických predpokladov. Príspevok tak poskytuje pohľad na reálny podiel verejných a súkromných zdrojov v oblasti športu.