Prieskum spotrebiteľského správania pri nákupe biopotravín - Korcsmáros, Enikö
Skúmanie správania spotrebiteľov v súvislosti s biopotravinami, ktoré v posledných rokoch prešlo aj v našej krajine významnými zmenami. Keďže bioprodukcia je predpokladom solventného dopytu, cieľom výskumu je identifikovať faktory, ktoré bránia alebo podporujú konzumáciu biopotravín. Výskum je založený na zbere sekundárnych a primárnych informácií. V rámci sekundárneho výskumu sa predstavuje trh s biopotravinami z marketingového hľadiska, so zameraním na faktory ovplyvňujúce správanie spotrebiteľov. Skúma sa špecifická situácia predajní zameraných na distribúciu biopotravín, ktorá si vyžaduje použitie netradičných marketingových nástrojov. Následne sa vykonáva samotný primárny prieskum pomocou dotazníkového výskumu. Analýza zozbieraných údajov sa vykonáva pomocou deskriptívnej štatistiky a je znázornená v grafoch.