Optimization of Business Production Processes - Bosák, Martin, 1967-
V oblasti riadenia obchodných procesov (BPM) sa už uskutočnilo rozsiahle množstvo výskumov. Kľúčom k dosiahnutiu relevantných a očakávaných výsledkov v tejto oblasti je aplikácia moderných metód BPM v súčasnej ére digitalizácie. Otáznym však zostáva, ako ekonomicky efektívne je investovať do zlepšovania výrobných procesov pomocou digitalizačných alebo riadiacich systémov a či je možné nájsť optimálne riešenia pre spoločnosti. Cieľom práce je v súvislosti s týmito faktami odhaliť, do akej miery je oblasť obchodných procesov tvorená rôznymi prácami a preskúmať trendy, ako aj praktické uplatnenie v konkrétnej strojárskej spoločnosti. V analýze výskumu bola použitá bibliografická metóda doplnená o praktický postup, ktorý podporuje pochopenie všetkých prvkov a súvislostí vykonaného výskumu. Na základe výsledkov získaných z prípadovej štúdie vo vybranej spoločnosti možno konštatovať, že navrhovaný automatizovaný výrobný proces je efektívnejší ako existujúci výrobný proces. Navrhované riešenie je schopné výrazne zrýchliť výrobný proces spoločnosti, zvýšiť flexibilitu výroby a zároveň zvýšiť celkovú produkciu a generovaný zisk.