Bond Market in Times of Economic Instability - Frívaldský, Marián, 1992-
Diplomová práca analyzuje fungovanie trhu s podnikovými dlhopismi počas obdobia výraznej finančnej nestability spôsobenej globálnou finančnou krízou v rokoch 2007 – 2008. Na základe historických udalostí a empirických údajov zdôrazňuje hlavné faktory, ktoré viedli k narušeniu rovnováhy na trhoch s dlhopismi – najmä tlaky na likviditu, zmeny v investičnom správaní a pokles dôvery vo finančný sektor. Diplomová práca poskytuje podrobný prehľad reakcií Európskej centrálnej banky, ktoré zahŕňali konvenčné aj nekonvenčné nástroje menovej politiky, a hodnotí ich účinnosť pri stabilizácii trhu.