Koncoročné povinnosti platiteľov DPH - Betáková, Jaroslava
U platiteľov DPH môže byť posledné zdaňovacie obdobie kalendárneho roka spojené s ďalšími povinnosťami v súvislosti s uplatneným právom na odpočítanie DPH. Ide o povinnosť vykonania ročného zúčtovania DPH, ktorá bola v priebehu kalendárneho roka odpočítavaná pomernou časťou (bola prepočítaná koeficientom), a povinnosť úpravy odpočítanej dane pri investičnom majetku, ak došlo k zmene účelu jeho použitia alebo k zmene rozsahu jeho použitia na podnikateľský účel. Článok obsahuje aj praktický príklad s vyplnením daňových priznaní.