Digital Infrastructure as a Public Good: The Social Dimension of Digital Transformation in Slovakia - Poláčková, Hana, 1968-
Digitálna transformácia má potenciál zlepšiť efektívnosť, environmentálnu udržateľnosť a kvalitu služieb, jej prínosy sú však rozložené nerovnomerne. Tento článok sa zaoberá digitálnymi nerovnosťami vo vekovom, sociálno-ekonomickom a regionálnom rozmere a skúma, ako sa digitálna inklúzia odráža vo verejnej politike. Čerpá zo zistení z medzinárodných rámcov (OECD, Eurostat, WHO) a slovenských prípadových štúdií.