Tekst pod lupoj: lingvističeskaja ekspertiza v obučenii studentov - meždunarodnikov professionaľnoj kommunikacii na russkom jazyke - Vazanova, Marina, 1976-
Článok skúma potenciál využitia lingvistickej textovej analýzy ako účinnej metódy na prípravu študentov medzinárodných vzťahov na profesionálnu komunikáciu v ruštine. Tento prístup je zameraný na rozvoj zručností študentov v kritickom čítaní, analýze a interpretácii textov v ruštine ako cudzom jazyku. Dôraz sa kladie na dôležitosť identifikácie kultúrnych kódov a komunikačných stratégií, ktoré sú nevyhnutné pre zahraničných študentov pracujúcich v multikultúrnom prostredí.