The Drama of Migration and Identity Against the Backdrop of Austrian Anti-Homeland Literature and the Novel Drama - Höhn, Eva, 1968-
Práca skúma román Dráma (2023) rakúskeho autora Arada Dabiriho cez optiku rakúskej anti-heimatskej (proti-vlastnej) literatúry a sociálno-psychologických dôsledkov migrácie, konfliktu identity a traumy. Vychádzajúc z Viedenskej školy kritickej diskurzívnej analýzy a teórie pripútanosti, štúdia skúma, ako Dabiri zobrazuje Viedeň, nie ako bezpečnú vlasť, ale ako sporný, odcudzujúci priestor nabitý osobným aj politickým významom.