Zdaňovanie zamestnaneckých akcií a obchodných podielov - Jurišová, Simona
ESOP (Employee Stock Ownership) ako benefit pre zamestnancov, kedy zamestnávateľ ponúkne zamestnancovi opcie na obchodné podiely/akcie alebo samotné obchodné podiely či akcie, čím mu dá možnosť participovať do určitej miery na samotnej spoločnosti a tým ho aj motivuje k dosahovaniu vyššej efektívnosti práce so zámerom dosiahnutia vyššieho zisku spoločnosti, čo v konečnom dôsledku znamená vyššiu finančnú odmenu pre zamestnanca. Zdaňovanie zamestnaneckých akcií a obchodných podielov v s. r. o. do 31. 12. 2023 a od 1. 1. 2024.