Sociálne služby a sociálna starostlivosť ako Smart Cities v meste Sabinov - Grešo, Štefan
Aplikácia konceptu inteligentných miest v oblasti sociálnych služieb a sociálnej starostlivosti v meste Sabinov. Analýza potenciálu moderných technológií a dátovo orientovaných prístupov na zlepšenie dostupnosti, efektívnosti a personalizácie sociálnej pomoci poskytovanej rôznym zraniteľným skupinám obyvateľstva v lokálnom kontexte. Možnosti implementácie inteligentných riešení, ako sú online platformy, telestarostlivosť, inteligentné systémy riadenia služieb a dátová analytika, s cieľom optimalizovať poskytovanie sociálnych služieb a zlepšiť kvalitu života seniorov, ľudí so zdravotným postihnutím, rodín v kríze a ďalších ľudí, ktorí potrebujú podporu. Identitikácia kľúčových aktérov, výziev a príležitostí spojených s transformáciou sociálnej starostlivosti v Sabinove smerom k inteligentnému mestu.