Alternatívny spôsob výučby CPM prostredníctvom MS Excel - Brezina, Ivan, 1963-
Aj keď sa v praxi využíva mnoho špecializovaných produktov na hľadanie kritickej cesty, pre výučbu je vhodné využívať štandardné nástroje, ktoré môžu študentom rozšíriť vedomosti o využití programového produktu MS EXCEL. Pri riešení úlohy hľadania možno využiť doplnok Riešiteľ na riešenie štandardnej úlohy matematického programovania, ale na báze CPM možno aplikovať aj špecifické excelovské funkcie na získanie ďalších dodatočných informácií. Pre zvládnutie oboch prístupov pritom stačí ovládať základné zručnosti práce s MS EXCEL.